ОСТАННІ НОВИНИ

Із передової до Львова повертаються бійці 80-ої бригади. Львів'ян закликають зустріти Героїв

Дарина Смеречанська

|

У суботу, 30 червня, у Львові відбудеться урочиста хода військовослужбовців 80-тої окремої десантно-штурмової бригади з нагоди повернення з передової із зони бойових дій. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Участь в заходах візьмуть близько 1000 військовослужбовців та їхніх рідних.

«В усі періоди нашої історії своїх захисників Україна вітала в особливий спосіб. І ми таким чином хочемо вшанувати захисників, віддячити їм за їхню жертовність. Тому запрошуємо львів’ян урочисто долучитися до цих заходів, адже завдяки нашим захисникам ми маємо можливість сьогодні святкувати День Конституції, що буде найближчими днями. Це дуже важливо, щоби львів’яни активно долучилися і вшанували наших захисників. Це наш обов’язок», — каже в. о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

Додамо, що буде ситуативне перекриття руху транспорту за маршрутом ходи, а також перекриття руху на пр. Свободи, що передбачає зміну руху громадського транспорту. Про змінені маршрути громадського транспорту буде повідомлено згодом.

Так, 10.00 год. від місця розташування 80-тої окремої десантно-штурмової бригади вирушить колона військових за маршрутом: вул. Стрийська — вул. Героїв Майдану — вул. Сахарова — вул. Коперника — просп. Свободи. Об 11.00 год біля пам’ятника Шевченку відбудеться окрема церемонія і зустріч військових. Водночас о 13.30 год у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича проведуть презентацію книги спогадів учасників та очевидців оборони Луганського аеропорту. А о16.00 год. на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької розпочнуться Всеукраїнські змагання з функціонального багатоборства «Ігри Героїв» (у Львові – старт, фінал – у Києві);

Окрім цього, запланований концерт з нагоди повернення військовослужбовців,  а також низка виставок (на площі Ринок буде виставка зі світлинами бійців, які віддали своє життя за незалежність та соборність України; у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича – виставка про оборону луганського аеропорту; на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку – виставка про 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *