ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині курсанти вдосконалюють командирські навички

Омелян Шевчук

|

Курсанти-артилеристи вдосконалюють командирські навички в ході командно-штабного навчання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

 

Впродовж тижня на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває командно-штабне навчання за темою «Підготовка та введення бойових дій підрозділів бригадної артилерійської групи у наступі».

Під час цього заходу курсанти третього курсу факультету ракетних військ і артилерії мають змогу практично відпрацювати документи і виконати завдання, які відпрацьовуються різними ланками управління від штабу дивізіону до командира гармати.

За словами доцента кафедри ракетних-військ і артилерії підполковника Олександра Мельникова, таке навчання проводиться з курсантами вперше. Ефективність його є беззаперечною, оскільки кожному з майбутніх офіцерів доводиться на практиці виконувати обов’язки від командира гармати до командира дивізіону.

«Командно-штабні навчання необхідні для курсантів, оскільки під час практичних занять ми не маємо можливості розбивати курсантів на групи для відпрацювання всіх елементів, які їм знадобляться в подальшій військовій кар’єрі. На цьому навчанні, до прикладу, ми створили три умовні артилерійські дивізіони, які входять до складу бригадної артилерійської групи. Командиром цієї групи є керівник навчання, який, власне, і дає розпорядження дивізіонам, для подальшого їх втілення у рішення, насамперед у графічній частині», – зазначив підполковник Олександр Мельников.

Варто зазначити, що курсанти виконують завдання, ідентичні тим, що ставляться в реальних бойових умовах: вихід з пункту постійної дислокації, зайняття району зосередження, а у подальшому – завантаження, перевезення та розвантаження на залізничному транспорті, а також висування у райони бойового призначення й зайняття вогневих позицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *