ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський джаз на передовій операції Об’єднаних сил

Омелян Шевчук

|

Для воїнів-піхотинців, які обороняють підступи до міста Авдіївки поблизу Донецька, випала нагода для невеличкого перепочинку у боях. Адже спеціально для українських захисників, а також для місцевих поціновувачів музичного мистецтва у місті відбувся джазовий концерт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОУ Львова.

 

Запальні ритми прозвучали у виконанні біг-бенду Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка. А пісенна частина концерту – у виконанні соліста Львівської опери заслуженого артиста України Романа Ковальчука та лауреатки всеукраїнських конкурсів виконавиці Віри Терентьєвої.

«Коли ми планували і готували цю культурно-мистецьку акцію, то основним меседжем, який ми хотіли передати через музику і пісні нашим співвітчизникам на Сході України є твердження, що ми – єдина нація, єдиний народ із спільними поглядами, здатністю чути, розуміти і спілкуватися один з одним», – розповідає співорганізатор концертного туру «Україна – ми єдині!» Віталій Провозін.

Зі слів офіцера, в рамках цього туру артисти подолають майже чотири тисячі кілометрів дорогами України. Розпочали виступи із міста Маріуполя. І у планах, проїхати із концертами з півдня на північ всю територію проведення операції Об’єднаних сил. А згодом, дати концерти для мешканців Дніпра, Нікополя та Житомира.

Слід зазначити, що бажаючих поїхати із концертним туром на передову серед студентів Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка було дуже багато. Відтак, керівництво навчального закладу було змушене проводити спеціальний кастинг, формуючи команду із восьми виконавців. Очолив колектив молодий диригент Богдан Дашак, а увійшли до нього студенти-музиканти з різних регіонів України.

Для співаків та музикантів було легко встановити контакт із глядацькою аудиторією. Цьому сприяла хороша музика, популярні шлягери української та іноземної естради, дотепні життєві історії, що їх розповідали артисти. Було сказано багато теплих слів співчуття і підтримки жителям і захисникам прифронтового міста.

На завершення музичного дійства, військовослужбовці ЗС України та заступник ВЦА Авдіївки Володимир Рекшинський вручили львівським артистам квіти і подяку від військового командування за організацію такої цікавої і необхідної для воїнів і місцевих мешканців події.

Культурний захід завершилося спільним фото артистів з усіма бажаючими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *