ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оштрафували будівельне підприємство за неоформленого працівника

Юлія Шпак

|

На Львівщині оштрафували будівельне підприємство за неоформленого належним чином працівника, який виконував роботи підвищеної небезпеки. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні Держпраці у Львівській області.

 

«Раніше фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування  на підприємстві, що займається будівництвом. Під час інспекційного відвідування  виявлено порушення частини першої, третьої ст. 24 КЗпП України. Встановлено, що трудові відносини не були оформлені належним чином. Зокрема працівник   виконував  роботи підвищеної небезпеки  на підставі  цивільно-правового договору, хоча правовідносини мали характер трудових. Відтак  підприємство оштрафовано на сто одинадцять тисяч шістсот дев’яносто гривень», – йдеться у повідомленні.

Як наголошують у відомстві, для виконання робіт підвищеної небезпеки потрібно отримати відповідний дозвіл.  При цьому залучення суб’єктами господарювання для виконання робіт підвищеної небезпеки, на підставі цивільно-правових договорів фізичних осіб, які не є суб’єктами одержання відповідного дозволу, відносяться до порушень вимог законодавства не тільки з питань праці, а й  з охорони праці та промислової безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *