ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщина судитимуть 19-річного хакера

Юлія Шпак

|

Судитимуть 19-річного мешканця с.Рясне-Руське за несанкціонованого втручання в роботу облікових записів соціальних мереж та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Працівниками Галицького відділу поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,ч.2 ст.361 КК України.

«Встановлено, що на початку лютого 2017 року, хлопець, за допомогою персонального комп’ютера, створив Інтернет-сайт, на якому пропонував послуги «хакера». Йдеться про несанкціонований доступ (злом) до облікових записів, електронних скриньок тощо. Зв’язатись із зловмисником можна було за допомогою спільноти «Agresor Hacking | Послуги Хакера» у соцмережі «ВКонтакте», яку він теж створив та адміністрував. Правопорушник міг отримати доступ до облікових записів, змінити пароль та заблокувати доступ дійним користувачам. За відновлення такого доступу лиходій вимагав гроші». – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 19-річний юнак також розмістив на сайті програмне забезпечення, яке дозволяло незаконно втручатись у роботу мобільних телефонів з операційною системою «Android» та вільно переглядати телефонну книгу, фотографії та вхідні-вихідні виклики.

Вказаній особі повідомлено про підозру по 25 фактах за ч.ч.1,2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електро-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України та одним епізодом за ч.1 ст.361-1 КК України (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут).

На даний час кримінальне провадження скеровано до суду.

Довідково: санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *