ОСТАННІ НОВИНИ

Багатоповерхівки, школа, дитсадки й розважальні центри: яким буде новий мікрорайон на Сихові

Наталя Дуляба

|

До 23 червня у Львові тривають громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території в районі вул. Стрийської – кільцевої дороги – проектованої вул. Вернадського. Вони передбачають будівництво нового житлового кварталу на 10 тисяч мешканців, школи, лікарні, дитсадків, готелю, торгового та спортивного комплексів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

Детальний план території (ДПТ) передбачає територію площею 50,7 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ – 10 років, у тому числі 1-ша черга – 3-7 років.

Вся територія умовно поділена на три квартали, в які входять автовокзал, парк Архангела Михаїла, а також житлові території ЖК «Новий», ЖК «Леополь-таун» і ЖК «Квіти Львова».

Проект ДПТ уточнює функціональне призначення землі в новосформованих кварталах, а також передбачає будівництво нового мікрорайону орієнтовно на 10 тисяч мешканців та необхідну для його існування інфраструктуру. Територіально він відноситиметься до Сихівського району Львова.

Як розповів головний архітектор проекту ДПТ Петро Крупа, у районі вул. Стрийської – кільцевої дороги – проектованої вул. Вернадського планують збудувати школу, чотири дитсадки і районний парк Архангела Михаїла.

«Ще раніше було передбачено формування загальнорайонного спортивного комплексу, зараз уточнені його межі. Там передбачаються відкриті і закриті тенісні корти, торговий центр. Резервується й територія біля вулиці Вернадського під загальноміську лікарню тому, що у цьому районі не вистачає лікарні для обслуговування всього Південного району Львова. Загалом йде уточнення території, яку під час Євро-2012 передбачали під розвиток Південного району. Тут збільшується кількість житлової забудови. Оскільки територія розташована у межах впливу Львівського аеропорту, то там є певні обмеження щодо висоти  забудови», – зазначив Петро Крупа.

Відтак у детальний план території входить будівництво:

  • 4-поверхового торгового комплексу на вул. Вернадського;
  • багатофункціонального громадського комплексу на вул. Проектована 4;
  • спортивно-відпочинковий комплекс на вул. Стрийській (від 2 до 6 поверхів);
  • готель на вул. Стрийській (від 4 до 6 поверхів);
  • 2-поверхова споруда для об’єктів обслуговування на вул. Проектована 5;
  • 2-поверховий дитсадок на 85 дітей на вул. Проектована, 2;
  • спортивно-оздоровчий комплекс з відкритими спортивними майданчиками на вул. Проектована 2;
  • дитсадок на 100 дітей на вул. Проектована 3;
  • комплекс поліклініки на 950 відвідувачів на добу, а також лікарні на 600 ліжок на вул. Вернадського;
  • школа на вул. Проектована 6.

Також ДПТ передбачає будівництво двох наземних багатоповерхових гаражів на 500 паркомісць, облаштування відкритих автостоянок на 630 машиномісць на вул. Вернадського та на вул. Стрийській (90 машиномісць).

Водночас у межах ДПТ планують встановити ігрові майданчики для дітей, для занять фізкультурою та для відпочинку дорослих.

Зазначимо, сьогодні, 18 червня, відбудеться зустріч із головним архітектором проекту. Місце проведення: актовий зал СЗШ№ 32, що на вул. Я. Гашека, 13. Початок о 18:00 год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *