ОСТАННІ НОВИНИ

В Києві пройшов «Марш рівності»

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 17 червня, в центром Києва пройшли тисячі учасників «Маршу рівності». Про це повідомляє УП.

 

Спочатку учасники вишикувалися в колону біля Будинку вчителя. Вони стояли від вулиці Богдана Хмельницького до бульвару Шевченка.

Активісти тримали плакати «Країна вільних: будь собою», «У своєму місті я ніколи нікого не боятимусь», різнокольорові прапори.  Учасники Маршу, в основному молодого віку, одягнені в різнокольоровий одяг. По периметру колони учасники тримали червоно-білу стрічку.

Близько 10:00 учасники «Маршу рівності» вирушили вулицею Володимирською. Кількість учасників збільшувалася.

Пізніше поліція вивела з колони кількох противників Маршу, які забігали всередину, намагаючись перешкодити його руху, а також трьох людей, які перед колоною кричали «Україна не Содом!».

Як повідомляє УП, перед початком «Маршу рівності» в Києві сталися сутички між націоналістами та поліцейськими. Всього тоді поліцейськими було затримало 56 людей.

Під час брифінгу у Києві начальник ГУНП у м.Києві Андрій Крищенко повідомив, що «Марш рівності» у Києві пройшов спокійно, участь в акції взяли близько трьох тисяч осіб

«Пройшло все спокійно. За винятком однієї сутички, де було затримано понад 50 осіб. Від учасників акції інформації про постраждалих ще не надходила. Наразі майже всі затримані відпущені, на них складені адміністративні матеріали. Ще кілька осіб залишаються. Відносно них буде складено матеріали за ст.345 (загроза здоров’ю та життю співробітників правоохоронних органів). П’ятеро працівників поліції постраждали — у них опіки очей від сльозогінного газу, шість осіб із числа цивільних (ще до початку маршу внаслідок сутичок з поліцією), їм також надана медична допомога», — цитує Крищенка УНН. .

Він зазначив, що у затриманих були вилучені газові балончики та вибухові пакети, якими вони скористатися не встигли.

За словами Крищенка, участь у Марші взяло близько 3 тисяч осіб, а порядок забезпечувало 3,5 тисячі правоохоронців.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *