ОСТАННІ НОВИНИ

Як майбутні офіцери-піхотинці вчилися долати водні перешкоди на бойових машинах

Юлія Шпак

|

Під час польового виходу вихованців факультету бойового застосування військ курсанти-третьокурсники на практиці відпрацювали одну з найскладніших тем – подолання водної перешкоди. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі Академії сухопутних військ.

 

Напередодні заняття вони підготували бойові машини до виконання вправи та перевірили їх герметичність за допомогою так званої «замочки». А вже наступного дня під керівництвом досвідчених науково-педагогічних працівників юнаки подолали майже 150-метрову водну перешкоду.

За словами керівника заняття старшого викладача кафедри водіння бойових броньованих машин та автомобілів підполковника Сергія Степанова, для отримання курсантом допуску до виконання вправи йому необхідно опанувати значний теоретичний курс, пройти підготовку на тренажерах, а також мати практичний наїзд не менше 70 кілометрів.

«Звичайно, відчувається, що курсанти хвилюються. Втім, маючи за плечима необхідні знання й практичні навички, вони досить успішно виконують поставлене завдання, – зазначає офіцер.

Загалом, за словами підполковника Сергія Степанова, за час цього польового виходу цю вправу мають виконати курсанти одинадцяти навчальних груп.

Після подолання водної перешкоди майбутні офіцери не приховують своїх вражень:

«Емоції, як кажуть, зашкалюють. Зовсім інші відчуття, ніж після подолання своїх перших кілометрів суходолом. Навіть невеличка помилка може призвести до серйозних наслідків. Тому й необхідна неабияка зосередженість та впевненість у своїх діях, яку ми отримали завдяки нашим викладачам, – розповів заступник командира взводу молодший сержант Сергій Стратійчук.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *