ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині екс-голову сільради підозрюють у земельних махінаціях

Олена Карп'юк

|

Колишній голові Волянської сільської ради, що у Старосамбірському районі, повідомили про підозру за службове підроблення і зловживання владою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Як встановили правоохоронці, 54-річна службовиця діяла в інтересах третіх осіб упродовж 2008–2009 років. Вона, скориставшись становищем, склала та видала рішення сільської ради щодо відведення земельної ділянки у власність, а згодом затвердила проект її відведення.

На підставі цих документів фізичній особі, у чиїх інтересах діяла колишня голова сільради, територіальний орган Центру державного земельного кадастру реєстрував та видав Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,75 га, вартістю 420 тисяч грн, для ведення особистого селянського господарства.

Такі дії зловмисниці спричинили тяжкі наслідки місцевій громаді.

За цим фактом відкрили кримінальні провадження  за ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. За вчинене на екс-голову сільради чекає від 2 до 5 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

Самбірська місцева прокуратура прийняла рішення про оголошення екс-голові Волянської сільської ради підозри у вчинені вищезгаданих злочинів.

Наразі триває досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *