ОСТАННІ НОВИНИ

250 видавництв, 50 локацій та тисяча культурних подій: яким буде 25-й Форум видавців

Юлія Шпак

|

У Львові 19-23 вересня відбудеться ювілейний 25 Форум видавців – найбільший книжковий, літературний, культурний захід України і Центрально-Східної Європи. Упродовж 5-ти днів гості форуму зможуть відвідати 1000 культурних та освітніх заходів, поспілкуватися з авторами та придбати книги. Події Форуму відбуватимуться не лише у Палаці Мистецтв, а й у 50-ти локаціях міста. Про це сьогодні, 12 червня, розповіли під час прес-конференції з нагоди офіційного відліку 100 днів до початку Форуму, передає прес-служба Львівської ОДА.

 

Фокусною темою цьогорічного Форуму видавців стане «Ринок свободи».

«У 2003 році у нашій громадській організації був проект, який називався «Нерви ланцюга. 25 есе про свободу». Це була книжечка від найпопулярніших українських авторів на той час і ми з нею об’їздили увесь Схід України. І після того почалась Помаранчева Революція. Я думаю, що говорити про свободу завжди актуально, тим паче, що ми зараз маємо 50 років революції 1968 року і звичайно ми це будемо відзначати, і звичайно свобода є центральною темою», – розповіла президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль.

Також в межах 25 Форуму видавців відбудеться церемонія нагородження видавців 25 найкращих книжок «BFL Best Book Award», Міжнародний літературний фестиваль, який відвідають автори з 25 країн, Міжнародний бібліофорум, благодійна акція для людей похилого віку «Третій вік: задоволення від читання» та книжковий ярмарок. Загалом очікують участь у Форумі 250 видавництв з усіх областей України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *