ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшановують пам’ять Патріарха Мстислава (Скрипника)

Омелян Шевчук

|

Сьогодні, 10 червня, у Львові тривають урочисті заходи, присвячені 120-річчю від дня народження та 25-річчю від дня упокоєння Святійшого Патріарха Мстислава УАПЦ (в мирі Степан Іванович Скрипник). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Завершилась панахида за Святійшим Патріархом Мстиславом (Успенська церква м. Львова, вул. Руська, 5), участь у якій взяли представники духовенства УАПЦ, миряни та представники влади.

«Щоб досягнути нового, кращого життя, ми повинні вшановувати наших духовних лідерів, провідників Христової Церкви. Адже в тяжкі часи вони не зрадили своєї віри, своєї землі, не побоялись стояти на сторожі правди, залишатись вірними Україні у найважчих випробуваннях, взяли на себе відповідальність за долю цілої нації. Такою людиною був і Патріарх Мстислав, справжній духовний Батько українського народу, праведник, який гідно прожив своє життя, став живим символом правди і честі для всіх нас», — наголосив Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ.

Програма заходів із вшанування пам’яті Патріарха Мстислава також передбачає урочисту академію у Палаці творчості дітей та юнацтва (вул. Вахнянина, 29).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *