ОСТАННІ НОВИНИ

До 2020 року бібліотеки Львова введуть єдиний читацький квиток і перейдуть на електронні книги

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 7 червня, у Львові затвердили Програму «Електронна бібліотека» на 2018-2020 роки, яка передбачає під’єднання до Інтернету всіх бібліотек міста, запровадження електронного каталогу й документообігу, а також введення єдиного читацького квитка. Відповідне рішення ухвалили під час сесії Львівської міської ради. «За» проголосували 44 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Створення єдиної електронної системи та  єдиного читацького квитка для всіх бібліотек Львова стане вагомим внеском у розвиток сучасної бібліотечної системи, забезпечить комфортні умови для функціонування бібліотек в усіх районах Львова та прилеглих територіях, а також забезпечить культурні потреби мешканців», – йдеться у проекті рішення.

Як пояснила начальниця управління культури Львівської міської ради Наталія Бунда, тепер львів’янин зможе, не виходячи з дому, через Інтернет зареєструватись у бібліотечній мережі міста, і таким чином стати відвідувачем всіх 40 бібліотек. Також містяни матимуть доступ до закордонних електронних бібліотек.

Згідно з проектом рішення, до 2020 року всі бібліотеки Львова обладнають комп’ютерами, матимуть власний електронний каталог і документообіг, володітимуть базою електронних книг.

Також бібліотеки міста протягом двох років мають перейти на єдиний читацький квиток, а також об’єднати свої електронні каталоги з науковими й університетськими бібліотеками.

Також Програма «Електронна бібліотека» передбачає популяризацію установ серед львів’ян та співпрацю міських бібліотек із закордонними партнерами.

Запровадження цієї програми для бібліотек безпосередньо пов’язане із здобуттям у 2015 році Львовом титулу «Місто літератури» у мережі творчих міст ЮНЕСКО. Саме у зв’язку з цим у Львові дотепер триває активна модернізація бібліотек та популяризація читання серед дітей та дорослих.

Нагадаємо, нещодавно у Львові на вулиці Устияновича, 4 запрацювала URBAN-бібліотека.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *