ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський псевдомінер відсидить за ґратами два роки

Олена Карп'юк

|

Франківський районний суд м. Львова визнав винним львів’янина, який 9 жовтня минулого року свідомо надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Про це Львівському порталу повідомили у прокуратурі Львівської області.

 

Вказана особа зателефонувала зі свого мобільного у Нацполіцію Львівщини і повідомила про замінування в’їзду на вул. Науковій, 7.

Чоловік достовірно знав, що поширена ним інформація є неправдивою, і таке повідомлення порушить громадську безпеку, викличе паніку й страх у населення, а також дезорганізує роботу підприємств, які знаходяться поруч.

Дії порушника кваліфікували за ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). За вчинене суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Зазначимо, за останні два тижні аноніми неодноразово повідомляли правоохоронців та інші офіційні установи Львова про замінування бізнес-центрів, розташованих на вул. Героїв УПА, Промисловій, Богдана Хмельницького, Шевченка та на Зеленій. У жодному випадку вибухонебезпечних предметів не виявили, а поліцейські так і не встановили осіб псевдомінерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *