ОСТАННІ НОВИНИ

Під Львівською облрадою – ще два пікети: на акцію протесту зібрались медики і мешканці Винник

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 червня, під стінами Львівської облради зібрались мешканці Винник, які виступають проти реорганізації місцевої санаторної школи-інтернату. Також із протестом зібрались медики Львівського обласного психоневрологічного диспансеру, який також хочуть реорганізувати. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

 

Батьки дітей, що навчаються у Винниківській загальноосвітній школі-інтернаті, наголошують, що вони є категорично проти майбутньої реорганізації закладу у науковий ліцей. Вони впевнені, що таким рішенням Львівська обласна рада хоче закрити школу.

«Ми проти закриття Винниківської санаторної школи, адже наші школи і так переповнені, нам нема куди дітей у школи віддати, а тут ще хочуть закрити її. Наші діти тільки розпочали навчання, і ми категорично проти закриття школи. Чому не закривають ресторани, бари, а беруться за школи? Це несправедливо, і ми сьогодні зібрались тут, щоб нас почули», – розповіла мешканка Винник Богдана.

Зазначимо, школи-інтернати на Львівщині реорганізовують у межах освітньої реформи. Замість них створюють загальноосвітні навчальні заклади, ліцеї або ж взагалі закривають. У Винниківській санаторній школі-інтернаті навчаються діти з легкими формами туберкульозу. Крім навчання, їх забезпечують лікувально-профілактичними та реабілітаційними заходами.

Також із протестом під Львівською облрадою зібралися й медики Львівського обласного психоневрологічного диспансеру. Вони виступають проти реорганізації медзакладу й приєднання його до обласної психіатричної лікарні.

Як розповів головний лікар психоневрологічного диспансеру Володимир Яєчник, рішення про реорганіцзацію є не на часі. Більше того, його Львівська облрада хоче прийняти одноосібно, адже, за словами медика, обіцяних громадських обговорень дотепер так і не було.

«Ми тут зібралися повторно, адже ми добиваємося, аби депутати не ухвалили рішення про припинення існування психоневрологічного диспансеру шляхом приєднання його до обласної психіатричної лікарні. Ми вважаємо, це є абсолютно непрофесійно, таке рішення суперечить прийнятій Урядом концепції розвитку психіатричної медицини, яка декларує децентралізацію. А наше об’єднання буде централізацією, адже концепція декларує доступність надання психіатричної допомоги мешканцям, натомість переведення наших відділень у госпіталь у Винники – це, на нашу думку, не є доступністю.

Таке рішення, яке хоче прийняти Львівська облрада, є не на часі, ми вимагаємо покарати тих, хто взагалі вніс таку пропозицію. Дотепер з нами ніхто не зустрічався, задекларованих обговорень жодних не було. Складається враження, що цікавляться не нами і нашими пацієнтами, а  нашими приміщеннями», – пояснив Володимир Яєчник.

Нагадаємо, сьогодні під Львівською обласною радою також пікетували мешканці міста Соснівка, сіл Сілець, Межиріччя і Волсвин, які вимагали не допустити їхнього об’єднання в Червоноградську ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *