ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради розподілили більше 70 мільйонів: на що підуть гроші

Наталя Дуляба

|

Депутати облради розподілили понад 70 мільйонів гривень із бюджету Львівщини. Найбільше грошей скерують на програму капітального будівництва, на проведення спортивних змагань та на облаштування спортмайданчиків. Відповідне рішення сьогодні, 5 червня, прийняли під час сесії Львівської обласної ради. «За» проголосували 60 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Департамент освіти і науки – 300 тис. грн Для придбання комп’ютерів, оргтехніки та картоплесаджалки Вищому професійному училищу № 71 м. Кам’янка-Бузька скерують 70 тис. грн, на придбання автомобіля ЗАЗ Сенс для потреб КЗ ЛОР «Самбірський педагогічний коледж імені Івана Филипчака» – 230 тис. грн.

Департамент охорони здоров’я – 1050 тис. грн 50 тис. грн виділили на утримання та поточний ремонт приміщення лікарні відновного лікування №2 «Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА «Говерла», на реконструкцію будівлі під розміщення КЗ ЛОР «Львівський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» у м. Львові, в тому числі виготовлення ПКД – 1 млн грн.

Департамент соціального захисту населення – 500,3 тис. грн 80,3 тис. грн виділили обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на підготовку патронатних вихователів, а також 320 тис. грн – для забезпечення виплати грошової допомоги 40 внутрішньо переміщеним особам – учасникам АТО (операції Об’єднаних сил) на вирішення матеріально-побутових проблем у рамках реалізації Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО та родин Героїв Небесної Сотні. Для виплати допомоги в розмірі 25 тис. грн чотирьом сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі в рамках Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області планується 100 тис грн.

Департамент з питань культури, національностей та релігій – 1,4 млн грн. Додаткові кошти плануються на фінансову підтримку заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю «Верховина» в сумі 1400 тис. грн.

Управління капітального будівництва – 4036,2 тис. грн. На виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих під час воєнних подій на сході України антитерористичної операції та Героїв Небесної Сотні додатково спрямували 379,2 тис. грн; на спорудження пам’ятника героям ЗУНР і УГА – 2000 тис. грн; на співфінансуванняпроекту реставрації об’єктів комплексу Пам’ятки архітектури Національного значення XVIII ст. Архикатедрального Собору Св. Юра в м. Львові (впорядкування території, горішнього і долішного подвір’їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об’їзду північного і західного корпусів капітули) – 400 тис. грн; на реконструкцію пологового відділення на 30 ліжок Бродівської центральної райлікарні у Бродах – 400 тис. грн. Також пропонується змінити замовника робіт із облдержадміністрації на управління капітального будівництва на влаштування спортивного покриття бігових доріжок і секторів та благоустрій прилеглої території Львівського державного університету фізичної культури, що на вул. Черемшини, 17, (реконструкція) в сумі 857 тис. грн.

Департамент економічної політики – 56,5 млн грн. Зокрема, 1400 тис. грн спрямують на компенсацію суб’єктам господарювання відсоткових ставок за чинними кредитними договорами та проведення аналітичних досліджень з актуальних проблем регіонального та інноваційного розвитку в рамках реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області. На виконання програми капітального будівництва виділили понад 55 млн грн.

Департамент з питань цивільного захисту – 1 млн грн Для проведення капітального ремонту даху військової прокуратури Західного регіону України виділили 500 тис. грн, а для ремонту приміщення казарми військової частини №3002 – також 500 тис. грн.

Департамент архітектури та розвитку містобудування – 300 тис. грн Всі 300 тис. грн виділили на ремонтно-реставраційні роботи з відновлення інтер’єру храму святих Ольги та Єлизавети у Львові – пам’ятки архітектури місцевого значення поч. ХХ ст.

Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку – 600 тис. грн 300 тис. грн виділили для Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) на на придбання паливо-мастильних матеріалів для для проведення заходів габаритно-вагового контролю та збереження автомобільних доріг загального користування у Львівській області. Ще 300 тис. грн скерували на облаштування автомобільної стоянки на автомобільній дорозі Т-14-24 Сколе-Славське та нарозгінні смуги.

Управління фізичної культури та спорту – 5,6 млн грн. Для проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту (баскетболу, регбі, водного поло, вільної боротьби та інших) планують спрямувати 625 тис. грн, із неолімпійських видів спорту (шахів, фут залу та інших) – 575 тис. грн. Також на облаштування спортивних майданчиків зі штучним (наливним або трав’яним) покриттям у межах обласної програми «Спортивний майданчик» за спеціальним фондом у бюджеті розвитку враховується 1450 тис. грн і співфінансування спортивних майданчиків, які у 2018 році фінансуються з державного бюджету – 3000 тис. грн.

Департамент внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації – 1 млн грн Ці кошти скерують на розширення території мовлення шляхом транслювання програм телеканалу «Перший Західний».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *