ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть посадовців, причетних до вибуху на шахті «Степова»

Юлія Шпак

|

На Львівщині судитимуть посадовців, причетних до вибуху на шахті «Степова». Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Зазначається, що обвинувальний акт про обвинувачення шістьох керівників та інженерно-технічних працівників ВП «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля», які до та на момент настання аварійного випадку виконували свої посадові обов’язки, скерований на розгляд суду.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року близько 12.00 на відокремленому підрозділі «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля», розташованій у селі Глухів Сокальського району, стався вибух метаноповітряної суміші, внаслідок якого восьмеро працівників шахти загинули та ще 23 були травмовані.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як встановили під час досудового розслідування працівники Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, вибух стався через неналежну роботу шахтного устаткування, а саме через незабезпеченість дільниці розрахунковою кількістю повітря та електричне іскріння кабелю, який не відповідав умовам використання.

25 травня 2018 року слідчим за погодженням з прокуратурою Львівської області до суду скеровано обвинувальний акт про обвинувачення шістьох осіб – керівників та інженерно-технічних працівників ВП «Шахта «Степова», які до та на момент настання аварійного випадку виконували покладенні на них функціональні обов’язки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *