ОСТАННІ НОВИНИ

Інженера технагляду впіймали на махінаціях з бюджетом

Дарина Смеречанська

|

На Львівщині викрили інженера технагляду у махінаціях з бюджетом. Службовець затвердив акти виконаних робіт, що призвело до збитків на суму понад 250 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

 

Оперативники управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими Городоцького відділення поліції за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури викрили факт неналежного виконання службових обов’язків у процесі освоєння бюджетних коштів.

Так, на капітальний ремонт заїздів між багатоквартирними житловими будинками з бюджету були виділені кошти. Разом з тим, проаналізувавши документацію щодо проведених робіт, поліцейські виявили ряд невідповідностей, зокрема, окремі елементи мощення, які були встановлені, не відповідали вимогам проектно-кошторисної документації.

Унаслідок цього було завищено вартість фактично виконаних робіт, що призвело до завдання збитків місцевому бюджету на суму у 259 тисяч гривень.

На підставі зібраних матеріалів про вчинення посадовою особою правопорушення інженеру технагляду повідомили про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За вказані дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти  років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до трьох  років  та  зі  штрафом  від  двохсот  п’ятдесяти   до  семисот  п’ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян або без такого. Досудове розслідування триває.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *