ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці бідкаються на корупцію у львівській податковій (оновлено)

Омелян Шевчук

|

Підприємці почали скаржитися на корупційні дії львівських податківців. Уже зафіксовано декілька скарг від підприємців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Громадської ради при ДФС Львівщини.

 

За їхніми даними, бізнесмени наважились розповісти про те, що стикнулись з прямим перешкоджанням їх діяльності з боку податкової.

“Демонструючи взірцеву податкову історію підприємства та зріст доходів, на початку року змушені були призупинити співпрацю з контрагентом. Останній чесно розповів, що отримав дзвінок від конкретного посадовця ДФС та повідомлення: «Якщо підприємство продовжуватиме співпрацювати з вказаним бізнесом – погано закінчите». Попри добре налагоджену співпрацю, контрагент, через острах мати проблеми з податковою, призупинив закупівлю товару. Збитки підприємства щоденно зростають” – йдеться у повідомленні.

Як повідомив голова податкової комісії Громадської Ради Олег Долінський, Громадська рада при ДФС звернулась до начальника ГУ ДФС у Львівській області Ігоря Кондро з проханням відреагувати на факти корупційних дій працівника та, при підтвердженні  даних, звільнити з посади.

Члени Громадської ради наполягають, аби їх включили до робочої групи з розслідування факту зловживань з боку податкової. Підприємці, що пройшли Євромайдан, готові публічно говорити про порушення з боку податкової, називати прізвища та прагнуть, аби український бізнес таки отримав гідні умови для роботи у своїй країні.

За словами голови Громадської ради Ігоря Коця, великої цінністю є те, що підприємці готові сміливо говорити про порушення. Нашим великим завданням є не втратити довіру та докласти усіх зусиль, аби такі інциденти були минулим часів Януковича.

За словами представників Громадської ради, станом на ранок, 30 травня, інформація перевіряється, адже з’явилися додаткові дані. Деталі – згодом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *