ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці будинку на вулиці Колесси скаржаться на проведення незаконних будівельних робіт сусідами

Вероніка Рой

|

Жителі будинку, що на вулиці Колесси, 5, скаржиться, що мешканець однієї з квартир здійснює незаконні будівельні роботи, не маючи жодних дозвільних документів. Відтак, сусіди звернулися в інспекцію ДАБК, аби фахівці перевірили законність таких робіт. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Христина Фещур – мешканка квартири, яка знаходиться поруч з помешканням, де здійснюють будівельні роботи. Жінка каже, що сусідами були проведені самочинні роботи із конструктивних елементів даху та надбудови фасадної стіни. Саме тому львів’янка звернулася у Інспекцію ДАБК, аби дізнатися, чи мають мешканці цієї квартири право на проведення таких робіт у будинку?

«Декілька років тому разом з сусідами ми давали дозвіл на реконструкцію квартири №5,  в межах їхньої квартири, але за межі їм не дозволяв їм виходити. Так і було, але пізніше ми побачили проектні пропозиції,  в яких було видно, що роботи виходять за межі їхньої квартири: вони запланували підняття даху майже 10 метрів. Коли ми побачили ці проектні пропозиції, ми звернулися в Галицьку адміністрацію та у прокуратуру. Тоді їм заборонили проводити певні будівельні роботи

В минулому році ми побачили, що буде знову продовжуватися реконструкція даху.  Тоді ми знову звернулися в Галицьку адміністрацію. Там нам документів не показали і сказали, що є тільки якісь проектні пропозиції, і повідомили, що ця квартира поділена на дві для того, щоб зробити додатковий вхід з  горища – площі загального користування. Галицька адміністрація і відомча комісія приходила сюди, але вони нам сказали, що мешканці цієї квартири мають право все це робити. Але на сьогодні у мене є документ датований 25 травня, де зазначається, що мешканці цієї квартири не мають потрібних документів для проведення будівельних робіт. Та й загалом такі будівельні роботи можуть зашкодити не тільки мені, як сусідці, але й всьому будинку», – розповіла вона.

Мешканець квартири, де виконують будівельні роботи, сказав, що все відбувається згідно з правилами, і всі дозволи у нього є.

За словами керівника юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові Святослава Кіндратіва, на звернення мешканки квартири, що знаходиться у будинку на вулиці Колесси, інспекцією було відкрите направлення для проведення проектної позапланової перевірки. Така перевірка на вказаному об’єкті триває з 22 травня до 4 червня.

«Під час перших виїздів на цей об’єкт було встановлено, що проводиться реконструкція квартири з надбудовою з втручанням несучої конструкції, даху і надбудовою частини стіни фасаду. Станом на сьогодні жодних документів, які дають право виконувати будівельні роботи не надано, також не надано проектної документації та вихідних даних на проектування. Оскільки чинне законодавство передбачає, що у разі, якщо є втручання у несучі конструкції будинку і є збільшення будівельного об’єму і площі вказаного горища, то вказане будівництво потребує отримання міських умов обмеження. За даною адресою Львівська міська рада таких умов не видавала. В ході перевірки замовником надано лише розпорядження районної адміністрації, яке дає право фактично тільки роз’єднати дві квартири шляхом перепланування», – пояснив він.

Також Святослав Кіндратів зазначив, що за виконання будівельних робіт без отримання документів передбачено накладення штрафу на замовників будівництва.

«Штраф буде накладено в сумі орієнтовно 52 тисячі гривень. В подальшому будуть надані два приписи: припис на зупинення будівельних робіт та припис на усунення сервісної діяльності», – додав він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *