ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я запрошує на День відкритих дверей

Юлія Шпак

|

Кожна п’ята подружня пара в Україні не може завагітніти. Майже 59% жінок і 41% чоловіків, які звертаються у Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я, страждають на безпліддя. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я.

 

Протягом року до фахівців Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення звертається майже 2 500 подружніх пар. З них понад 65% пар, унаслідок правильно поставленого діагнозу, сучасного лікування та професіоналізму спеціалістів Центру, – отримують омріяну вагітність та змогу народити бажану дитину.

За словами керівника Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення Марії Малачинської, досягнути високих результатів у клініці зуміли завдяки впровадженню інновацій в лікуванні, професіоналізму персоналу. Не менш важливими є впровадження інновацій в адмініструванні Центром, що дозволяє лікарям більш ефективно займатись здоров’ям пацієнтів, а самі пацієнти – отримують високий рівень обслуговування.

Серед досягнень Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення  Марія Малачинська виокремлює найголовніші:

  1. Електронна карта пацієнта, на яку Центр перейшов ще з 2012 року. Таким чином лікарі мають можливість ефективно комунікувати між структурними підрозділами, швидше знаходити інформацію про пацієнта.
  2. Створення структурного підрозділу «Клініка, дружня до молоді». У такий спосіб клініка проводить профілактику, оскільки в юному віці можна запобігти інфекціям, які передаються статевим шляхом, що у майбутньому дуже часто призводять до безпліддя.
  3. Принцип «чиста лікарня», який дозволяє дуже щільно підійти до інфекційного контролю, оскільки асептика, антисептика та безпека пацієнтів є дуже важливими чинниками.
  4. Отримання сертифікату ISO 9001. Він дозволив лікарям, середньому та молодшому медперсоналу Центру пройти навчання, затвердити певні підходи до тих чи інших методик, структуризувати роботу, починаючи від заходу пацієнта у центр і закінчуючи будь-якими маніпуляціями.
  5. Так звана «хірургія одного дня», адже в Європі 70% операцій проводяться в «хірургії одного дня». Цей напрямок дозволяє зекономити фінансовий ресурс. Це також краще і для самого пацієнта, бо, як кажуть, вдома і стіни лікують: психологічний контакт із рідними сприяє швидшому одужанню. Зрештою, ці пацієнти, які прийшли вранці в установу і покинули її після ендоскопічних хірургічних втручань, стимулюють до швидшого одужання, оскільки пацієнт змушений більше рухатися.
  6. За підтримки облради та облдержадміністрації вдалося реалізувати проект по енергозбереженню: повністю замінено вікна, утеплено фасад.
  7. Виїзди у райони області для консультування населення. Бригада у складі акушер-гінеколога, уролога, лікаря ультразвукової діагностики раз в місяць їздить по районах.

Таким чином, у 2017 році спеціалісти закладу здійснили 50 кураторських виїздів, проконсультували 1476 пацієнтів. Майже 2000 пацієнтів лікувалися у закладі стаціонарно.

Окрім цього, Центр здійснює профілактику та діагностику дисгормональних захворювань молочної залози. Минулого року мамографію в клініці пройшли майже 1700 пацієнтів після 40 років. 190 жінок (а це – 11%) скеровано на подальші обстеження з підозрою на онкопроцеси. Також завдяки наявності ендоскопічного обладнання в Центрі проводяться ендоскопічні методи лікування (гістеро,- та лапароскопія).

В минулого року в установі проведено різноманітні заходи з метою підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї та пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я.

Також у повідомленні Центру зазначається, що завтра, 29 травня, о 11 годині у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я відбудеться День відкритих дверей. Темою заходу буде: Здорові батьки – здорові діти. Планування сім’ї – запорука щастя.

Місце проведення: м. Львів, вул. Короленка, 9.

Детальніше про ситуацію із репродуктивним здоров’ям на Львівщині читайте тут.

Довідка:

Комунальний заклад Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення забезпечує  спеціалізовану, консультативну, діагностичну та лікувальну допомогу у таких напрямках:

  • сім’ям в попередженні непланової вагітності;
  • жінкам з безпліддям різного ґенезу, невиношуванням вагітності;
  • жінкам в активному репродуктивному віці;
  • жінкам в період преклімаксу та клімаксу;
  • чоловікам з порушенням репродуктивного та сексуального здоров’я;
  • дівчаткам-підліткам з ризиком на формування порушення репродуктивної функції;
  • здійснює профілактику та лікування інфекційних хвороб, які передаються статевим шляхом і впливають на репродуктивне здоров’я;
  • забезпечує неінвазивну пренатальну діагностику вагітних;
  • здійснює профілактику та діагностику дисгормональних захворювань молочної залози.

Фото: Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *