ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова не дала «зелене світло» скандальному будівництву на вул. Масарика-Струмок

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 25 травня, затверджуючи детальний план території, обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок, залишила «білою плямою» на генплані незаконне будівництво багатоповерхівки до кінцевого рішення суду. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Детальний план території, обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок передбачає закріплення меж скверу та облаштування проїзду до нього. Для цього змінять функціональне призначення території з транспортних територій на озеленені території загального користування з пропозицією розпланування. Також біля скверу облаштують зону паркування з газонною решіткою на 25 машиномісць і дитячий майданчик.

Як під час обговорення питання зауважили активісти й місцеві мешканці, на вул. Масарика-Струмок триває незаконне будівництво житла. Відтак вони вимагали виключити цю ділянку із розробленого детального плану території, щоб не узаконити самочинно зведеного житла.

«На вул. Масарика-Струмок була зона дитячих дошкільних установ. В порушення цього зонування були видані містобудівні умови та обмеження на будівництво 14-поверхового будинку. Громада категорично виступала проти цього, ми подали в суд, містобудівні умови влітку минулого року були скасовані. Але «Розвиток нерухомості» попри те будував свій будинок. І зараз цим детальним планом ви фактично узаконите це самочинне будівництво. Перший суд щодо зміни зонування території «Розвиток нерухомості» виграв, але ми подали апеляцію. Зараз ми чекаємо на рішення на Апеляційного суду у цій справі», – розповіла активістка Анна Біликівська.

Як водночас зауважив член виконкому та містобудівної ради Орест Печенко, під час одного з засідань містобудівної ради це питання також обговорювали. Члени ради дійшли до висновку, що територію на вул. Масарика-Струмок, де знаходиться недобудоване житло, варто виключити із детального плану території.

«На містобудівній раді була дискусія з цього приводу, була пропозиція виключити цю ділянку з меж детального плану території. Але тут важливо зрозуміти, яким чином процедурно це зробити. Бо «Містопроект» розробив той детальний план території, і тепер, якщо ми виключимо цю ділянку, то його потрібно буде переробляти», – зауважив Орест Печенко.

У свою чергу головний архітектор Львова Юліан Чаплінський пояснив, що виключити з детального плану території ділянку із незаконним будівництвом можливо.

«У нас такий прецедент уже був. Це був об’єкт «Ірокса» в межах вул. Угорської, Тернопільської, Луганської. Там був об’єкт нерухомого майна, вони наполягали на встановленні зонінгу «Ж». Ми, власне, внесли в рішення виконкому як примітку те, що ми залишаємо ділянку фактично «білою плямою» до рішення суду. Тому таке рішення можливе і в цьому випадку», – наголосив Юліан Чаплінський.

Відтак члени виконкому затвердили детальний план території , обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок. Однак при цьому залишили ділянку на вул. Масарика-Струмок, де зводять незаконно житло, без зонінгу до того, як буде остаточне рішення суду.

Зазначимо, на вул. Масарика-Струмок компанія «Інтергалбуд» зводить житловий комплекс «Струмок». Будівництво розпочалось у 2016 році, а здати об’єкт, згідно з офіційними даними, планують у ІІІ кварталі 2018 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *