ОСТАННІ НОВИНИ

ЛНУ ім. Івана Франка дозволили будувати новий гуртожиток на Пасічній

Наталя Дуляба

|

Львівський національний університет імені Івана Франка зводитиме студентський гуртожиток на вул. Пасічній, 62. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 25 травня, видав виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, на земельній ділянці площею 0,9564 га будуватимуть новий гуртожиток для студентів ЛНУ ім. Івана Франка.

Згідно з даними публічної кадастрової карти України, вказана ділянка перебуває у державній власності. Її цільове призначення – для іншої житлової забудови; категорія – землі житлової та громадської забудови; вид використання – для обслуговування будівель гуртожитків. Земельна ділянка розташована у зоні Ж-3 – зоні багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

Виконком міської ради встановив відсоток забудови ділянки на рівні 37,4%.

Висота гуртожитку не повинна перевищувати 33 м. А це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – 9-10 поверхів.

Зазначимо, в районі запланованого будівництва розташоване ціле студмістечко ЛНУ ім. Івана Франка. На виділеній земельній ділянці під майбутній новий гуртожиток сьогодні знаходиться гуртожиток №6.

Як йдеться на сайті ЛНУ ім. Івана Франка, гуртожиток №8, який розташовуватиметься на вул. Пасічній, 62 дотепер перебував на стадії перепланування. Відтак найімовірніше містобудівну документацію виконком міської ради видав саме на нього.

Нагадаємо, на вулиці Величковського у Львові будуватимуть також житло для працівників ЛНУ ім. І. Франка. Працівники університету куплятимуть квартири за пільговою ціною, оскільки житло будується на земельній ділянці вишу.

Більше, що студентське житло у Львові можна прочитати у статті Львівського портал: “Де ночуватимеш, студенте?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *