ОСТАННІ НОВИНИ

Встановивши вікно у будинку, львів’янин пошкодив фреску колишньої синагоги

Наталя Дуляба

|

Мешканець будинку №52 на вул. Замарстинівській самочинно встановив пластикове вікно і таким чином пошкодив фреску колишньої синагоги. Про цей інцидент написала у Facebook львів’янка Мілана Ватерман, передає Львівський портал.

 

Мілана Ватерман оприлюднила дві фотографії фасаду будинку №52 на вул. Замарстинівській, що виходить у внутрішній двір на вул. Заводській, 3. Світлини вона зробила у травні 2016 року і 20 травня цього року, на них видно, що в стіні встановили невелике металопластикове вікно, при цьому воно пошкодило частину старовинної фрески.

Зазначимо, на вул. Заводській, 3 була розташована синагога «Зіхрон Йозеф», яку звели орієнтовно в 1898 році. В часи ІІ Світової війни німецькі війська її зруйнували разом із іншими синагогами у Львові.

Як пояснила Львівському порталу начальниця відділу житлово-комунального господарства Шевченківської райадміністрації Наталя Залужна, житловий будинок на вул. Замарстинівській, 52, на фасаді збереглися фрески синагоги, не є пам’яткою архітектури, також він не входить в історичний ареал Львова.

Однак Наталя Залужна зауважила, згадане вікно власник квартири вибив кілька років тому, а тепер замінив його на пластикове.

«Там є багато вікон, як нам розповіли сусіди, їх вибили роки 3-4 тому. Як пояснив сам мешканець, він зараз замінив дерев’яне мале вікно на пластикове. Але ми не знали цього, адже двір переважно закривають на замки, не завжди є можливість всі двори обстежити, а двірник міг не звернути увагу. Як тільки дізналися про цю ситуацію від вас, ми відразу відреагували. Із цим чоловіком проведено роботу, видано припис, тож, безперечно, його притягнуть до адміністративної відповідальності», – розповіла Наталя Залужна.

На порушника чекатиме штраф за самовільні будівельні роботи розміром від 800 до 1700 грн.

Зазначимо, у внутрішньому подвір’ї на вул. Заводській, 3 минулого року львів’яни виявили ще одне пластикове вікно, біля якого нещодавно самовільно встановили нове.

Фото: Мілана Ватерман, Ольга Заречнюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *