ОСТАННІ НОВИНИ

Поруч із Рясним з’явиться новий житловий квартал

Наталя Дуляба

|

Від сьогодні, 24 травня, і до 15 червня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства «Відпочинок», що поруч із мікрорайоном «Рясне». Він передбачає будівництво малоповерхових житлових та нежитлових будинків. Про це Львівському порталу повідомили у міськраді Львова.

 

Проект детального плану території (ДПТ) охоплює територію, площею 1,6 га. Розрахунковий термін його реалізації становить 7 років, в тому числі 1-ша черга – 3 роки, 2-га черга – 7 років.

Вказана земельна ділянка розташована поруч із вул. Червоної Калини, вул. Холодною та кварталом садівничого товариства. Мікрорайон, де знаходиться ділянка, називають ще Кам’янкою.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту детального плану, вказана ділянка належить до земель садівництва. Вона  розташована на півночі Львова, на відстані 6,6 км від центральної частини міста.

«Більшість (60%) забудови є у доброму технічному стані. Решта (40%) забудови, є в незадовільному стані – руїна, частково зруйнована та зруйнована забудова. Загалом територія проектування вимагає комплексної тактової та продуманої реконструкції з демонтажем зруйнованої забудови та будівництвом нових будівель з влаштуванням відповідного благоустрою, тощо», – йдеться у пояснювальній записці.

Також проект детального плану території передбачає прокладання ліній газопроводу, водопостачання та каналізації.

За функціональним призначенням територія ДПТ буде відноситись до:

  • територій житлової забудови;
  • рекреаційних територій;
  • територій транспортної інфраструктури;
  • територій виробництва.

На вказаній ділянці передбачається будівництво кварталу малоповерхових житлових та нежитлових будинків.

Згідно з рекомендованими містобудівними умовами і обмеженнями на забудову земельної ділянки, гранично допустима висота будівель не повинна перевищувати 11 м. А це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – орієнтовно 3 поверхи.

Максимально допустимий відсоток ділянки площею 1,6 га пропонують встановити на рівні 25%.

Зазначимо, у середу, 6 червня, відбудеться зустріч з головним архітектором проекту детального плану території. Місце проведення: актовий зал СЗШ № 38 (вул. Порічкова, 4). Початок о 18:00 год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *