ОСТАННІ НОВИНИ

Відомі музиканти дадуть у Львові безкоштовні фортепіанний та флейтовий майстер-класи

|

У Львівському органному залі 27 травня о 19.00  флейтист Тон Фрет та піаністка Вероніка Ільченко виконають незабутню програму «Витоки» з творів композиторів, натхненних традиційною музикою своїх країн: Джозефа Джонгена, Арно Бабаджаняна, Шарля Кьоклена, Бели Бартока, Ервіна Шульгофа і Мирослава Скорика. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Водночас 28 травня з 11.00 вже традиційно для Львівського органного залу, відомі музиканти проведуть впродовж дня два безкоштовні майстер-класи. Спершу фортепіанний, а згодом флейтовий. Тур організовано за сприяння посольства Королівства Бельгія в Україні.

Протягом візиту музиканти також відвідають інші галицькі міста, а саме Дрогобич, Трускавець та Золочів, де зіграють для місцевих поціновувачів високої класики.

Перший концерт відбудеться 24 травня о 19.00 у концертному залі Дрогобицького коледжу імені Василя Барвінського. Наступним музикантів зустрічатиме Трускавець. 25 травня о 19.00 чарівні звуки флейти та фортепіано лунатимуть із залу “Кришталевого палацу”. Вже через добу, 26 травня о 19.00, бельгійських виконавців зустрічатиме славний Золочів. Концерт відбудеться у Золочівському Будинку культури імені Ігора Білозіра.

Довідка:

Тон Фрет – бельгійський флейтист, у минулому учасник ансамблів Oxalys та Het Collectief. Як камерний музикант він виступав на великих фестивалях та найбільших сценах Європи, Азії та Південної Америки. Освіту здобув у Брюсселі, Парижі, Маастрихті та Базелі, виграв головний бельгійський конкурс молодих музикантів.

Вероніка Ільченко грає на фортепіано ще з дитинства, адже народилася у сім’ї музикантів. Навчалася в Єкатеринбурзі, у Музичному коледжі ім. Чайковського та в Уральській державній консерваторії ім. Мусоргського. Свою майстерність удосконалювала в Королівській консерваторії Гааги. З 2000-го року музикантка живе у Брюсселі. Справжнє визнання піаністка здобула за своє виконання пізніх романтичних творів Мусоргського, Рахманінова та композиторів XX століття, таких як Дебюссі та Землінський.

Зйшовся дует ще у 2011 році і з того часу вони встигли випустити два диски “Час знайдено” (Le Temps retrouvé) та “Вчорашній світ” (Die Welt von Gestern), які були одноголосно розхвалені публікою та пресою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *