ОСТАННІ НОВИНИ

Українська біатлоністка Джима залишається у спорті

Андрій Котенський

|

Юлія Джима прийняла рішення про продовження спортивної кар’єри і виступах у складі збірної України. При цьому готуватися до сезону Юля буде під керівництвом екс-тренера жіночої збірної України Уроша Велепеця, який не став продовжувати контракт з українською федерацією і зараз очолив збірну Словенії. На свій перший тренувальний збір Юлія Джима відправиться вже 18 травня. Про це повідомляє сайт ФБУ, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розраховує, що Юлія Джима захищатиме честь збірної ще щонайменше чотири роки і виступить на Олімпіаді-2022 у Пекіні.

«З моменту закінчення сезону і до сьогоднішнього дня ми провели чимало бесід з Джимою, під час яких я намагався переконати Юлю в тому, що завершувати зараз кар’єру занадто рано, і що вона вийшла на той рівень, який дозволяє досягти ще багато чого в біатлоні. І я дуже радий, що ми знайшли спільну мову, і Юля продовжить захищати честь України на змаганнях найвищого рівня. Вважаю, що в майбутньому олімпійському циклі Джима буде лідером збірної, і разом ми зможемо створити боєздатну команду з прицілом на Пекін-2022», – повідомив він.

Водночас Юлія Джима тренуватиметься за індивідуальним графіком зі збірною Словенії.

«Ми дійшли спільної думки в питанні передсезонної підготовки з метою зробити її максимально ефективною: оскільки Джимі підійшла методика тренувань Уроша Велепеця, який вивів її на новий якісний рівень результатів, і спортсменка довіряє цьому тренерові, ми домовилися з самим Урошем і зі словенською федерацією, про те, що підготовчу роботу Юля буде проходити в складі словенської збірної, за аналогією з тим, як в минуле міжсезоння з нашими дівчатами готувався Яків Фак», – повідомив Володимир Бринзак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *