ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий хоче ліквідувати ринок за торговим центром «Сихів»

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий хоче, щоб підприємці, які торгують на несанкціонованому ринку на «Іскрі» перейшли у торговий центр «Сихів». Про це сьогодні, 11 травня, йшлося під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

ТзОВ «Замок», що облаштував на вул. Сихівській, 16-А критий ринок за рахунок надбудови торгово-офісних приміщень над існуючою спорудою, тепер хоче внести зміни до містобудівної документації, виданої у 2013 році.

Зазначимо, сьогодні за вказаною адресою розташований торговий центр «Сихів».

 

Як пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, «підприємець хоче збільшити висоту торгового центру із 16,6 м до 23 м, бо у містобудівній документації є помилка».

Також як йдеться у проекті рішення, ТзОВ «Замок» хоче збільшити максимально допустимий відсоток земельної ділянки до 85%.

У свою чергу Андрій Садовий зазначив, що його турбує те, що підприємці, які торгували на відкритому ринку відразу за торговим центром «Сихів», дотепер не перейшли у нього.

«Яка взагалі була ідея будівництва цього торгового центру? Там був несанкціонований ринок, коли ми надавали дозвіл (на будівництво – ред.), була умова забрати його, нам давали такі гарантії. Торгівельний комплекс збудували, а люди як стояли на вулиці, так і далі стоять та торгують. Якщо власник цього комплексу давав нам гарантії, то чому вони не виконуються?», – зауважив Андрій Садовий.

Водночас член виконкому Орест Печенко наголосив, що біля торгового центру потрібно збільшити кількість паркомісць, адже сьогодні їх є лише 12.

Відтак розгляд питання перенесли, а Андрій Садовий розпорядився Сихівській райадміністрації провести обстеження прилеглих до торгового центру «Іскра» територій, а також запросити його власника на наступне засідання виконавчого комітету.

Додамо, що за торговим центром до сьогодні розташований невеликий ринок, де в основному продають продукти.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Замок» зареєстроване на вул. Сихівській, 16-А. Його засновниками є Василь Курляк, Раїса Довгенко, Віктор та Оксана Первачук, Зіновій Урсул. Останній також є керівником підприємства.

Основний вид діяльності компанії – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір статутного капіталу ТзОВ «Замок» становить 2,4 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *