ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура хоче будувати житло біля одного зі львівських вишів

Наталя Дуляба

|

Прокуратура Львівської області хоче будувати багатоквартирні житлові будинки із вбудованими нежитловими приміщеннями громадського і комерційного призначення, підземним паркінгом та об’єктами інженерного забезпечення на вул. Під Голоском. Відповідну містобудівну документацію сьогодні, 11 травня, розглядали під час засідання члени виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Прокуратура Львівщини хоче будувати нове житло на земельній ділянці площею 0,6400 га, що розташована поруч із Українською академією друкарства на вул. Під Голоском.

Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія земель – землі житлової та громадської забудови; вид використання – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку для працівників прокуратури. Ділянка розташована у зоні Ж-3 – зоні багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Шевченківського району.

Максимально допустимий відсоток земельної ділянки не повинен перевищувати 47%.

Як йдеться у проекті рішення, гранично допустима висота майбутнього житла на вул. Під Голоском має становити 37 м, а це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – орієнтовно 12 поверхів.

Як пояснила під час обговорення питання директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, земельну ділянку прокуратура Львівщини отримала у власність минулого року взамін на землю на розі вул. Панаса Мирного – Енергетичної.

«Прокуратура мала підписаний договір з управлінням капітального будівництва на забудову ділянки на розі вул. Панаса Мирного – Енергетичної. Але були скандали з місцевими мешканцями, тому прокуратура тривалий час розробляла нову документацію на будівництво. Тобто орієнтовно рік тому ділянку на вул. Під Голоском прокуратура отримала взамін вул. Панаса Мирного – Енергетичної», – зауважила Гелена Пайонкевич.

Водночас головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів, що у майбутніх житлових будинках на вул. Під Голоском має бути 174 квартири. А будувати нове житло, за попередніми даними, має компанія «Ріел».

Міський голова Львова Андрій Садовий захотів отримати більш детальну інформацію про майбутнє будівництво прокуратурою, відтак розгляд питання перенесли на наступне засідання виконавчого комітету міської ради.

Зазначимо, район вулиці Під Голоском у Львові зараз активно забудовують житловими будинками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *