ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ виявило «відмиття» коштів ОПК на мільярд гривень

Андрій Котенський

|

На 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу України детективи НАБУ зафіксували факти привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також закупівлю товарів за завищеними цінами через компанії-посередники, наближені до керівництва держустанов. За попередніми даними збитків державі завдано на мільярд гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАБУ.

 

За даними детективів, внаслідок таких дій, за попередніми оцінками, інтересам держави завдано шкоду на суму понад 620 млн грн та 3 млн дол. США.

Відповідно до розслідувань, ключову роль у появі корупційних схем на підприємствах ОПК відіграють посадовці держструктур: кожен другий підозрюваний у злочинах, викритих НАБУ, належить до цієї категорії.

Водночас НАБУ вдалося запобігти закупівлі за завищеними цінами паливно-мастильних матеріалів та постачання обмундирування неналежної якості та зекономити державі 130 млн грн.

Нагадуємо, 3 березня 2018 року детективи НАБУ та прокурори САП повідомили посадовцям Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» (далі — ДП «ЛБТЗ») про завершення досудового розслідування за фактом розтрати ними понад 14 млн грн під час закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *