ОСТАННІ НОВИНИ

У водоканалі пояснили, чому у Винниках часто трапляються аварії на водогоні

Олена Карп'юк

|

На магістральному водогоні «Винники – Довга», від якого вода подається передусім у місто Винники, а далі – у Личаківський район, із початку року зафіксували вже 52 виїзди ремонтних бригад, що на 23% більше, ніж за аналогічний  період минулого року. Про це Львівському порталу повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

 

Як зазначив головний інженер Львівводоканалу Анатолій Шимоняк, часті аварії на магістралі «Винники – Довга» виникають через велику кількість ділянок, що перебувають у критичному стані.

«Це – водопровід протяжністю 14 км та великого діаметру – понад 1000 мм із робочим тиском 13 атмосфер. Побудований він у 1988 році зі сталевих труб. Термін експлуатації вже вичерпаний, аварії трапляються досить часто.

Ми виявили вісім критично аварійних ділянок загальною довжиною 2570 м. Особливо складна ситуація є поблизу вулиць Кільцева, Шептицького, Івана Франка, Долинна, Стрілецька, Забава. Вартість ремонту трубопроводу надзвичайно висока. Наприклад, у 2016 році було проведено заміну гостро-аварійної ділянки водогону довжиною близько 300 метрів на вулиці Забава, що становить лише 2% від загальної протяжності магістралі. При цьому сума витрачених коштів сягнула 3,9 мільйона гривень», – пояснив Анатолій Шимоняк.

Водночас він зауважив, що для капітальної реконструкції гілки трубопроводу «Винники – Довга», за попередніми розрахунками, необхідно 250 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *