ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині громаді повернули 13 га земель відумерлої спадщини

Омелян Шевчук

|

На Львівщині громаді повернули 13 га земель сільськогосподарського призначення вартістю майже 1,3 млн грн., яку визнали відумерлою спадщиною. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

За даними відомства, Золочівська прокуратура звернулась до суду із шістьма заявами, з метою визнання в інтересах місцевих громад спадщини, як відумерлої.

Суд підтримав позицію прокуратури та повністю задовольнив усі позовні вимоги. Відтак громадам повернули 13 га земельних ділянок загальною вартістю майже 1,3 млн грн.

Зокрема, наприкінці квітня цього року Перемишлянський районний суд визнав спадщину, що складається майже із 2 га, а її вартість становить понад 500 тис грн, відумерлою, а відтак вона перейшла у власність Білецької сільської ради, що на Перемишлянщині.

Відумерла спадщина в цивільному праві – майно померлого, яке не переходить до його спадкоємців. Відумерла спадщина може утворитися, якщо до дня смерті спадкодавця не виявиться спадкоємців ні згідно із законом, ні по заповіту, а також якщо жоден із спадкоємців не прийняв спадку або всі спадкоємці позбавлені спадку заповітом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *