ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали шахрая, який одну й ту ж квартиру продавав кільком різних власникам

Олександр Косик

|

У Львові правоохоронці повідомили забудовнику про підозру у шахрайстві. Попередньо встановлено, що сума збитків, завданих забудовником громадянам становить майже триста тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

41-річного директора будівельної фірми, який заволодів коштами громадян під виглядом продажу помешкання у новобудові, викрили працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками слідчого управління поліції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Встановлено, що впродовж 2015 року забудовник у декілька етапів отримав від громадян грошові кошти в сумі 284,8 тисячі гривень під виглядом оформлення договірних відносин та залучення цих грошей для будівництва багатоквартирного житла із визначеною адресою.

У той же час правоохоронці встановили, що кошти на рахунок підприємства не надійшли. До того ж, у процесі будівництва житла змінилась поштова адреса будинку та була змінена нумерація квартир.

Таким чином на одну і ту ж квартиру було оформлено два договори купівлі – продажу майнових прав і зараз на неї претендують одразу декілька осіб.

Чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 (шахрайство в великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк трьох до восьми років з конфіскацією майна.

На даний час правоохоронці встановлюють інших потерпілих від незаконної діяльності забудовника. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *