ОСТАННІ НОВИНИ

Конкурс мікропроектів на Львівщині: визначено 1007 переможців

Дарина Смеречанська

|

Конкурсна рада з питань реалізації Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області затвердила 1007 переможців. Про це Львівському порталу повідомили  у прес-службі Львівської обласної ради.

 

Як доповів секретаріат конкурсу, усі 976 потенційних переможців Конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області надали рішення про бюджетне співфінансування як в частині забезпечення сільських, селищних, міських, ОТГ бюджетів, так і з районних рад. Отож, всі 976 потенційних переможців за рішенням Конкурсної ради стали переможцями.

Крім того, Конкурсна рада затвердила пропозиції по так званим соціально важливим проектам в розрізі адмінтеродиниць (міста обласного значення і райони) по одному проекту на територію. Загалом 28 соціально важливих проектів (окрім м. Новий Розділ, яке подало 4 проекти, які стали переможцями).

Ці 28 проектів було додано до вже 976 переможців. А також доплюсовано ще 3 проекти екологічних ініціатив за рахунок залишку суми – майже 500 тис грн із 5 млн грн, виділених для фінансування соціально важливих проектів і оплати роботи експертів з оцінювання ініціатив.

Отож, у підсумку в 2018 році маємо 1007 переможців Конкурсу проектів місцевого розвитку загальною вартістю – 253 млн грн, з яких 122,7 млн грн – кошти обласного бюджету.

По територіях від часу оголошення потенційних переможців ситуація кардинально не змінилася. У розрізі адмінтеродиниць – кожне місто обласного значення, кожен район отримали додатково по одному проекту-переможцю. Ну, і додано до числа переможців 3 екологічних проекти: Реконструкція електроосвітлення міського парку в м. Жовква Львівської області; Капітальний ремонт огорожі та придбання інвентаря для відпочинку Парк XVI століття с. Муроване Старосамбірського району; Капітальний ремонт каналізаційної мережі від житлового кварталу по вул. Галицькій, 125 до КОС у м. Бібрка Перемишлянського району Львівської області.

У розрізі ж пріоритетів ситуація виглядає так:

Із переліками переможців у розрізі адмінтеродиниць Львівщини можна ознайомитися – тут.

Отож, усі 1007 переможців Конкурсу проектів місцевого розвитку після певних бюджетних процедур отримають субвенції з обласного бюджету в розрізі адмінтеродиниць для реалізації проектів. Тому з 1 червня конкурсанти можуть всіма силами братися за втілювання в життя своїх ініціатив. А до 1 липня переможці мають укласти договори з підрядними організаціями про початок реалізації проекту. У противному випадку – субвенцію з обласної скарбнички може бути анульовано.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *