ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці довколишніх сіл просять відремонтувати дорогу до Ясниського кар’єру

Дарина Смеречанська

|

Мешканці довколишніх сіл біля Ясниського кар’єру просять відремонтувати дорогу до водойми. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО «Розвиток громади».

 

Як наголошується, більше 20 років дорога загального користування Лозино – Бірки, Яворівського району не знала ремонту. Мешканці б’ють на сполох, адже такий стан дорожнього покриття несе за собою небезпеку їхньому життю. До сіл відмовляються курсувати перевізники громадського транспорту, не можливе пересування і приватних авто. Відтак мешканці сіл Бірки, Лозино, Ясниська та довколишніх населених пунктів просять сприяти у якнайшвидшому вирішенні питання ремонту зазначеної дороги.

Як зазначається у повідомленні, у 2017 році Службою автомобільних доріг у Львівській області проведено тендерну процедуру на «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С142033 Лозино – Бірки на ділянці км 0+000 – км 9+500, Яворівського району Львівської області». Переможцем торгів стало Приватне підприємство «Рома», сума контракту склала 48,1 млн. гривень. Одна, як наголошується, попри повідомлення Львівської облдержадміністрації про початок у серпні ремонту дороги Лозино – Бірки, протягом 2017 року жодних ремонтних робіт так і не проводилось

В обласному бюджеті на 2018 рік знову виділяють кошти на ремонт цієї ділянки, однак лише 15 млн. грн. Станом на початок травня жодних тендерних процедур ні обласною адміністрацією ні Службою автомобільних доріг не проведено.

Своєю чергою в.о. директора департаменту дорожнього господарства ЛОДА Роман Кокотайло під час зустрічі зазначив, що візьме до уваги звернення мешканців. Також активісти отримали запевнення, що тендер Службою автомобільних доріг буде оголошено найближчим часом і вже в середині червня 2018 року розпочнуться ремонтні роботи на зазначеній ділянці дороги. Однак, як зазначається, під час зустрічі ми не отримали конструктивної інформації щодо додаткового фінансування, необхідного для проведення повноцінного ремонту дороги Лозино-Бірки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *