ОСТАННІ НОВИНИ

У відсутності громадської ради при Львівській облраді звинувачують неініціативних активістів

Вероніка Рой

|

Відсутність громадської ради при Львівській обласні раді в самій обласній раді пояснюють тим, що наразі не утворена ініціативна група. Адже створенню Громадської передує формування ініціативної групи, яка на сьогоднішній день при обласній раді не утворена. Про йдеться у відповіді Львівської обласної ради на депутатський запит народного депутата України Ігоря Васюника, яка є в розпорядженні Львівського порталу.

 

У своєму запиті Ігор Васюник зазначає, що згідно з пунктом 11 Порядку проведення конкурсу на заняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 орган управління майном спільної власності Львівської обласної ради має мати громадську раду, представники якої мають бути в конкурсній комісії або погоджувати представників громадськості.

«При проведенні конкурсу на заняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я управління майном спільної власності Львівської обласної ради керується рішенням Львівської обласної ради від 16.02.2016 №73, яким затверджено Положення про порядок проведення конкурсу та призначення керівників закладів. Однак зазначеним Положенням процедура відбору представників громадськості до складу конкурсної комісії не визначена», – йдеться у запиті.

Відтак, нардеп звернувся до Львівської обласної ради з проханням розглянути можливість створення громадської ради при Львівській обласні раді, з метою приведення умов проведення конкурсів на зайняття посад керівників комунальних закладів охорони здоров’я Львівської області до затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1094.

Водночас Львівська обласна рада у відповіді на інформаційний запит Ігоря Васюник зазначила, що для створення громадської ради утворюється ініціативна група за участю інститутів громадянського суспільства.

«Створенню ініціативної групи при Львівській обласній раді передує формування ініціативної групи, яка на сьогоднішній день при обласній раді не утворена, оскільки це питання ніким не ініціювалось», – йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо раніше Львівський портал повідомляв, що всередині березня стартував конкурс на посади директорів для 14 закладів охорони здоров’я Львівської обласної ради. На останньому сесійному засіданні Львівська облрада офіційно призначила дев’ятьох керівників комунальних медзакладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *