ОСТАННІ НОВИНИ

У Балаклії знову чутно вибухи. Люди покидають місто

Омелян Шевчук

|

У місті Балаклія евакуюють людей із будинків, які розташовані близько до пожежі на території складу військової зброї, передає Українська правда.

 

Як повідомив Телеканалу ОТБ мер міста Балаклія Іван Столбовий, у четвер у Балаклії відбувалися планові підриви снарядів, які не можна було вивезти з арсеналу.

Фото із архіву

«А зараз почалося в районі арсеналу у двох місцях загоряння, що призвело до (детонації) тих снарядів, які лежали у частині території», – сказав він.

«Тому зараз ті домівки, які знаходяться у безпосередній близькості, – людей евакуюють. Дітей забираємо зі шкіл…», – сказв керівник міста.

Розпочалася часткова евакуація жителів прилеглих до арсеналу вулиць. За словами міського голови Балаклії, мова йде про евакуацію близько 1500 людей.

Водночас, місцевий мешканець Сергій Черепаха, який донедавна очолював Балаклійський районний відділ ГУ ДСНС і зараз перебуває в районі подій, сказав: «Немає загрози життю людей, окрім тих, які працюють на гасінні пожежі. Це військова частина і служба рятувальників».

«За рамки території арсеналу жоден снаряд не попадає. За рамками периметру військової бази, частини, жодної пожежі не зареєстровано. Відбуваються поодинокі вибухи тих боєприпасів, які залишилися в бур’яні з минулого року, на території бази», – уточнив він.

Сергій Черепаха зазначив: «Люди евакуюються самі, по бажанню. А загальної евакуації населення не оголошено»

Руйнувань, поранених, за його даними, немає.

«Прогнозів немає, все залежить від напрямку вітру. Вогнища невеликі, велике задимлення, суха трава», – зазначив колишній рятувальник.

Речниця Балаклійського відділу поліції Вікторія Люта також сказала: “Евакуації немає. Був тільки один довгий сигнал – «увага». Усе».

«Евакуація буде, якщо буде три коротких сигнали. Їх не було. На даний момент евакуації немає. Це просто паніка у зв’язку з попередніми подіями. Паніка – так. Всі роз’їжджаються. Я якраз перекриваю місто. Ми випускаємо усіх, і не впускаємо нікого, крім бронемашин і техмашин. Ну і в деяких винятках людей, які їдуть за родичами».

Як відомо, рік тому на Балаклії вже вибухали снаряди внаслідок пожежі, яку гасили не менше трьох днів і наслідки якої долають досі.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в ніч на 23 березня 2017 року почалися вибухи на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від міста Балаклія Харківської області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *