ОСТАННІ НОВИНИ

РНБО запровадила санкції щодо осіб, які причетні до агресії Росії

Омелян Шевчук

|

Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

«Санкції запроваджуються за ініціативою Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо», – йдеться у повідомленні.

Також запроваджено санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти нашої країни, до протиправних дій проти громадян України, котрі незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи та членів Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації тощо. Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.

Рада нацбезпеки також підтримала пропозиції про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД, та доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів стосовно припинення дії окремих міждержавних угод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *