ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині на весіллі отруїлось 20 осіб

Олександр Косик

|

У неділю, 29 квітня, до лікарень звернулось 20 осіб, які куштували страви на весіллі у селі Нерубайського Біляївського району Одещини у ресторані «Ізольда». Про це повідомляє Держпродспоживслужба в Одеській області, передає Львівський портал.

 

Внаслідок отруєння госпіталізовано 20 осіб з симптомами гострої кишкової інфекції: 18 захворілих  – до КУ «Міська клінічна інфекційна лікарня» м. Одеси, 2 осіб – до інфекційного відділення Біляївської ЦРБ. Станом на 29.04.2018р. захворіло 20 осіб, в т. ч. 1 дитина до 14 років (5 років), попередній діагноз: харчова токсикоінфекція, середнього ступеню важкості.

Епідрозслідування, спрямоване на виявлення причин та умов, що призвели до виникнення захворювань,  29.04.2018р. проводиться Біляївським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та ДУ «Одеський обласний лабораторний   центр   МОЗ України».

Встановлено, що окрім страв, які були приготовлені в ресторані, хворі вживали торт домашнього приготування. Після святкування залишки приготовлених страв замовники забрали додому.

В ході епідрозслідування фахівцями відокремленого підрозділу «Біляївський районний відділ лабораторних досліджень  ДУ «Одеський обласний лабораторний   центр   МОЗ України» відібрано необхідний обсяг проб для проведення лабораторного контролю.

На адресу адміністрації ресторану «Ізольда» направлено розпорядження про тимчасове призупинення роботи для проведення дезінфекції та генерального прибирання.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *