ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шегинях» прикордонники затримали двох нелегалів, розшукуваного за злочин та хабародавця

Юлія Шпак

|

Впродовж дня прикордонники відділу «Шегині» затримали двох порушників кордону, розшукуваного за злочин та чергового хабародавця. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

 

Так, вчора дільничному інспектору прикордонної служби від мешканців села Шегині надійшла інформація про двох незнайомців азіатської зовнішності, які перебували поблизу кордону. На пошуки невідомих з підрозділу вибула група реагування, а затримати їх вдалось за кілька десятків метрів від сусідньої Польщі, саме під час спроби подолання загороджувального паркану. Розшукуваними виявились громадяни Індії, 1986 та 1991 років народження, при собі вони мали паспортні документи, також правоохоронці з’ясували, що на території України іноземці перебувають легально. Рішення у справі щодо спроби незаконного перетинання державного кордону України прийматиме суд.

Крім того, у пункті пропуску «Шегині», під час оформлення подорожніх на виїзд з України, спрацювала база даних прикордонників. Стосовно громадянина України, який прямував до Польщі, було доручення від Нацполіції України про затримання його за підозру у вчиненні злочину. Громадянин розшукувався за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.187 ККУ «Розбій». В подальшому чоловіка було передано складу оперативно-слідчої групи поліції.

З поліцейськими також довелось спілкуватися і водієві вантажівки, яка очікувала в черзі у сервісній зоні на запуск в пункт пропуску. 54-річний громадянин Словацької Республіки, аби не чекати, запропонував прикордонникові 50 євро хабара, однак неправомірних поступок з боку правоохоронців не отримав. Зафіксувавши ознаки кримінального правопорушення, прикордонники передали горе водія представникам Нацполіції України.

Нагадаємо, що правоохоронними відомствами  розпочато етап активних дій спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018», в рамках якої по всім напрямкам оперативно-службової діяльності проводяться заходи з посилення охорони державного кордону України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *