ОСТАННІ НОВИНИ

Кожна п'ята-шоста пара є безплідною, - керівниця Львівського облцентру репродуктивного здоров’я

Соломія Головіна

|

Згідно із соціологічними даними, нині кожна п’ята-шоста пара є безплідною. Про це у інтерв’ю Львівському порталу заявила керівниця Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї Марія Малачинська.

 

Через це, за її словами,  спостерігається суттєве зниження демографічних показників. Окрім цього, вона наголосила на певних обмеженнях репродуктивного віку: якщо у 35 років народити здорову дитину можливо, то у 45 років – це буде проблемно.

«Якщо ж говорити про фізіологічний стан жінки, то тут є певні обмеження репродуктивного віку. Якщо, скажімо у 35 років вагітність можлива, то у 45 років – це вже проблемно і самостійна вагітність стоїть під знаком питання…Тому, 35 років – це та межа, коли слід задуматися над тим про що мріє кожна жінка. Що стосується абортів, то є суттєва тенденція до їх зниження. І це дуже тішить», – сказала Марія Малачинська.

Як вона зауважила,чим старші стаємо, тим важче спланувати вагітність, виносити дитину, і, звісно, є ризик хромосомних аномалій.

«Більше того, під час вагітності, коли йде навантаження на організм жінки, загострюються певні хвороби і провокують до невиношування, завмирання плоду і передчасних пологів. Вчасне виявлення і профілактика дозволяють уникнути багатьох проблем у майбутньому», – сказала керівниця Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення.

Детальніше про ситуацію із репродуктивним здоров’ям на Львівщині читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *