ОСТАННІ НОВИНИ

Мера Дублян оштрафували за незаконне сміттєзвалище на міському кладовищі

Наталя Дуляба

|

Держеконіспекція Львівщини виписала штраф на міського голову Дублян Василя Поповича за неліквідоване стихійне сміттєзвалище на території міського кладовища. Про Львівському порталу повідомили у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

 

3 квітня цього року працівники Держекоінспекції Львівщини виявили на території кладовища у Дублянах Жовківського району несанкціоноване сміттєзвалище. Листами від 5 та 6 квітня Держекоінспекція зобов’язала міського голову м. Дублян Василя Поповича ліквідувати його до 20 квітня.

«Однак станом на 20 квітня жодної інформації щодо ліквідації сміттєзвалищ на адресу Держекоінспеції не надходило. Цього ж дня було здійснено контрольний виїзд, аби перевірити виконання законних розпоряджень. В ході зазначеного виїзду встановлено, що жодних заходів щодо ліквідації несанкціонованих смітєзвалищ міською радою не здійснювалось, у зв’язку з чим голову Дублянської міської ради притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 188-5 КУпАП», – йдеться у повідомленні.

Як підтвердив у коментарі Львівському порталу Василь Попович, штраф Держеконіспекція виписала саме на його ім’я. Водночас він пояснив, чому не встиг ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища:

«Перед Пасхою люди прибирали на цвинтарях і з пам’ятників викидали вінки та штучні квіти. Я ж не можу їх зобов’язати цього не робити. От і тому на мене як на міського голову виписали штраф. Наразі ще жодних документів щодо цього не отримував, якраз чекаю на них».

Водночас в Держекоінспекції зазначили, що на міському кладовищі Дублян, де було виявлене несанкціоноване сміттєзвалище, навезли ґрунт, що загрожує його захороненню.

Згідно з ч.5 ст. 188 КУпАП (невиконання законних розпоряджень чи приписів, інших законних вимог посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища), штраф для посадових осіб становить від 15 до 45 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *