ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові незаконно реконструюють будівлю на вулиці Мельника

Наталя Дуляба

|

На вулиці Мельника, 8б у Львові триває незаконна реконструкція будівлі, з якою місцеві мешканці борються вже більше півроку. При цьому підприємець для проведення будівельних робіт зрізав п’ять дерев. Про це сьогодні, 19 квітня, під час сесії Львівської міської ради розповів депутат Тарас Чолій, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«До мене неодноразово зверталися мешканці щодо самовільного будівництва на вул. Мельника, 8б. Вони обурені тим, що, попри їхні неодноразові звернення до різних інстанцій, наявність приписів про зупинення будівництва, роботи досі тривають. Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю двічі проводила тут позапланові перевірки і встановила, що будують без дозвільних документів і з грубим порушенням вимог чинного законодавства. Проте уповноважені особи Інспекції ДАБК чомусь обмежуються лише складанням протоколів про адміністративне правопорушення», – зазначив Тарас Чолій.

За його словами, підприємець зрізав п’ять здорових каштанів, аби проводити реконструкцію будівлі на вул. Мельника, 8б, хоча в Акті обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, виданий дозвіл на видалення тільки трьох дерев.

«Бездіяльність та байдужість демонструють також Франківська районна адміністрація та підпорядковане їй комунальне підприємство, на території якого відбуваються незаконні будівельні роботи. Посадовці не вжили жодних заходів після початку будівельних робіт. Складається враження, що така ситуація є одним із методів майбутнього узаконення будівництва. Можливо, тут навіть є якась і корупційна складова», – наголосив Тарас Чолій.

Відтак у Львівській міськраді вимагають припинення незаконних будівельних робіт на вул. Мельника, 8б і приведення території до попереднього вигляду. А також притягнути до відповідальності керівника Інспекції ДАБК у Львові та посадових осіб Франківської районної адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *