ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали групу рекетирів, які вимагали у підприємців гроші

Юлія Шпак

|

На Львівщині правоохоронці затримали групу зловмисників, котрі вимагали у підприємців гроші. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як встановили правоохоронці, зловмисники вимагали три тисяч доларів США за нестворення перешкод у підприємницькій діяльності мешканцю міста Стрий.

«Затримані – мешканці Стрийщини, двоє 32-річних та один віком 29 років, усі раніше притягувались до кримінальної відповідальності за різноманітні злочини – вимагання, примушування до виконання зобов’язань та незаконне заволодіння транспортними засобами», – йдеться у повідомленні.

Зловмисників затримали вчора, 18 квітня, в порядку ст.208 КПК України під час отримання ними частини суми вимоги від підприємця. До проведення операції були залучені бійці спецпідрозділу КОРД. В одного з чоловіків вилучено предмет, схожий на пістолет, який скерований на експертизу.

Також встановлено, що протягом майже двох років зловмисники систематично вимагали у  підприємців Львова та Стрийщини грошові кошти за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування. Наразі правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності затриманих та особи інших учасників злочинної групи.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *