ОСТАННІ НОВИНИ

У кіберполіції пояснили, як видаляти вірусні додатки, які користувачам надсилають у Facebook

Гусєва Софія

|

Спам-повідомлення з вірусним посиланням надсилають користувачам соціальної мережі Facebook від імені їхніх друзів. Цей тип вірусу розповсюджується безпосередньо у браузері враженого комп’ютера, користуючись його ресурсами. Розміщений у веб-магазинi Сhrome плагiн лише за чотири доби набрав 30 тисяч завантажень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Великий обсяг завантажень цього плагіну вдалося досягти через розсилку спам-повідомлень серед користувачів соціальної мережі Facebook від імені друзів самих користувачів. У повідомленнях зазначалося посилання на спеціально підготовлену сторінку, яка імітує вiдеохостiнг та пропонує додати до Google Chrome додаток для отримання можливості перегляду цього відео.

Спеціалісти з кіберполіції зазначають, що у випадку отримання подібного повідомлення, необхідно максимально швидко попередити про це користувача, який зі свого акаунту розповсюджує таку інформацію. У себе таке повідомлення потрібно позначити як спам.

Цей вірус може викрасти дані, які користувач вводить у форми на веб-сайтах, включаючи логiни та паролі на всіх сторінках. Виявлено, що цей тип вірусу розповсюджується з метою майнінгу безпосередньо у Вашому браузері, користуючись ресурсами Вашого комп’ютера.

Це є стандартний Google Chrome додаток, який можливо видалити за такою процедурою:

  1. У куті екрана натисніть «Панель запуску –стрілка вгору ^»
  2. Правою кнопкою миші натисніть додаток, який потрібно видалити
  3. Натисніть «Видалити»
  4. Ще раз натисніть «Видалити»

Як видалити розширення?

  1. Відкрийте Chrome
  2. Натисніть значок із трьома крапками –Інші інструменти – Розширення
  3. Натисніть значок «Видалити»біля розширення
  4. Щоб підтвердити дію, натисніть «Видалити»

Порада. Щоб видалити розширення зі значком на панелі інструментів веб-переглядача, натисніть значок правою кнопкою миші та виберіть опцію «Видалити» з Chrome.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *