ОСТАННІ НОВИНИ

Лісник заплатить 10 тисяч штрафу за вирубку дерев майже на півтора мільйони грн

Юлія Шпак

|

На Львівщині засуджено майстра лісу, який допустив незаконні порубки. Через службову недбалість посадовця підприємству та навколишньому середовищу були заподіяні збитки на загальну суму майже 1 400 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

«Правоохоронці встановили, що впродовж минулого року майстер лісу, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, допустив у закріплених за ним кварталах самовільні рубки 175 дерев породи дуб, граб, липа та  клен», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, посадовець не вживав заходів щодо виявлення порушників та притягнення їх до відповідальності. Також він не доповідав керівництву підприємства про незаконні рубки в своєму обході. Внаслідок протиправних дій охоронюваним державою інтересам та підприємству було завдано збитків на суму 1 351,9 тис. гривень.

Зазначається, що майстру лісу, який створив передумови для вчинення самовільної вирубки дерев, було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За вироком місцевого суду чоловіка позбавлено волі на три роки (з іспитовим терміном 1 рік 6 місяців) з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно – господарських та організаційно розпорядчих функцій на підприємствах, установах і організаціях всіх форм власності у лісовій сфері протягом півтора років. Він також має сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *