ОСТАННІ НОВИНИ

Пласт у Львові проведе Новацький день першої пластової присяги

Омелян Шевчук

|

У суботу у Львові паластуни проводитимуть Новацький день першої пластової присяги. Захід відбуватиметься відразу у кількох локаціях і потім об’єднаються на одній площі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

За даними відомства, 14 квітня 2018 року, з 10.30 год. на площі святого Юра, площі перед пам’ятником І. Франка, на вул. Коперника, 3, на вул. Шептицьких, 16, на вул. Кубанська, 12 буде проводитись Новацький день першої пластової присяги.

«Цього року наймолодші та старші пластуни матимуть окрему програму святкувань протягом цілого дня, однак о 12.30 вони разом зберуться на площі біля пам’ятника Іванові Франкові для спільного проведення урочистих церемоній. Участь у святковій збірці візьмуть понад 1200 пластунів», – про це повідомив голова Львівського осередку Пласту Матвій Дух.

Станиця Львів Пласту Національної скаутської організації України відзначає 14-го квітня 106 річницю Першої Пластової Присяги. Цей день усі пластуни Львова пройдуть урочистою ходою вулицями міста, проведуть урочистості на площі перед університетом ім. Івана Франка.

Наймолодші члени організації, новаки – діти віком 6-11 років, та їх виховники також братимуть участь в святкуванні, але цього року вони не просто бавитимуться, а виконуватимуть дуже важливу місію, присвячену другій точці Пластової Присяги – «допомагати іншим». Не важливо, якого ти віку – кожен може зробити навіть маленьку добру справу. Тож новаки допомагатимуть прибирати міські парки, митимуть невеликі пам’ятники, майструватимуть троянди разом із організацією «Троянди лікують рак», допомагатимуть в міському еко-центрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *