ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівщині суд повернув у державну власність один гектар землі вартістю понад мільйон гривень

Юлія Шпак

|

На Яворівщині суд  повернену вдержаві майже 1 гектару землі вартістю понад 1 мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокурору у Львівській області.

 

Рішенням Яворівського районного суду Львівської області задоволено позов Городоцької місцевої прокуратури в інтересах Головного управління Держгеокадастру Львівщини до фізичної особита Наконечнянської сільської ради.

Судом визнано недійсним рішення сільської ради, відповідно до якого у приватну власність фізичної особи передано дві земельної ділянки – для будівництва житлового будинку і господарських споруд площею 0,21 га та ведення особистого селянського господарства площею 0,5441 га.

Крім цього, визнано недійсними державні акти на право власності на ці землі, скасовано їх державну реєстрацію, а також зобов’язано відповідача повернути їх у розпорядження держави.

Підставою звернення прокурора до суду стало те, що згадані земельні ділянки на час їх відведення знаходились за межами населеного пункту с.Наконечне Друге (на території Наконечнянської сільської ради) та належали до сільськогосподарських земель запасу, а відтак, відповідно до положень Земельного кодексу України, не могли відводитись органом місцевого самоврядування для інших цілей.

Судове рішення набрало законної сили, а відтак органи прокуратури вжили заходівдля реального його виконання.

Як наслідок, землі на Яворівщині загальною площею майже 1 га вартістю понад 1 млн грн повернуто державі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *