ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії погодили розбудову готелю в парку «Знесіння»

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 10 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території, обмеженої вул. Старознесенською, регіональним ландшафтним парком «Знесіння», який передбачає розбудову готелю «Kavalier Boutique». Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначив під час обговорення питання головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, детальний план території передбачає розширення готелю «Kavalier Boutique». Водночас він запевнив, що віллі Завидовичів, яка розташована на вул. Старознесенській, 66, нічого не загрожує.

«Детальний план території – це не є містобудівні умови та обмеження. Власник готелю викупив усі приватні ділянки для того, щоби розширити готель. В детальному плані спочатку хотіли 4 поверхи забудови, після громадських слухань, містобудівної ради було прийнято рішення розширити вулицю, бо люди ходять фактично по проїжджій частині, а не по хідниках. Це дасть нам можливість розширити цю зону і зробити її безпечною для дітей і пішоходів, сформувати 3-поверхову забудову. Також є домовленість із забудовником про те, що він збереже віллу Завидовичів», – зазначив Юліан Чаплінський.

Сам готель розташований навпроти церкви Вознесіння. Відтак під час розроблення детального плану території, за словами Юліана Чаплінського, залучали і настоятеля храму.

Як йдеться у проекті детального плану територїі, ТОВ «Ореста» збирається розширити бутік-готель «Kavalier Boutique» (вул. Старознесенська, 58-70), добудувавши приблокований готель, спа-центр, бенкетний зал, лаунж-кафе, конференц-зал та салон краси.

Також ТОВ «Ореста» хоче звести житловий будинок формату апарт-готель на вул. Старознесенській 60, який теж буде частиною комплексу «Kavalier Boutique».

Зазначимо, питання затвердження детального плану території, обмеженої вул. Старознесенською, регіональним ландшафтним парком «Знесіння» члени виконкому мали розглядати минулої п’ятниці, 6 квітня. Тоді на засідання прийшло чимало активістів, однак питання перенесли.

Водночас за даними порталу 032.ua, голова ГО «Народна дія» Анна Біликівська заявляла, що всі мешканці вулиці Старознесенської раніше одноголосно виступили проти будівництва готелю в парку «Знесіння».

«Цей готель своєю масою візуально розчавлює пам’ятку місцевого значення – церкву Вознесіння Господнього. Для обслуговування «готелю», (а насправді житла) потрібно розширити вулицю Старознесенську, з відкраюванням приватних територій. Для потреб готелю збираються знищити віллу Завадовичів за адресою вул. Старознесенська, 66! Вілла Завадовичів, яка знаходиться у самому серці історично сформованого поселення, є одночасно і його візитною карткою поряд із церквою Вознесіння Господнього! Ця вілла була внесена у список нововиявлених пам’яток архітектури, пропонованих під державну охорону у дослідженні, виконаному спеціалістами Інституту «Укрзахідпроектреставрація» на замовлення дирекції ландшафтного історичного парку «Знесіння» ще у 1992 році», – наголошувала Анна Біликівська.

Сама вілла Завидовичів має історичне значення, оскільки її вважають першим у Львові будинком, який звели із цегли.

Як повідомляв Львівський портал раніше, про намір готелю «Kavalier Boutique» розбудовуватись стало відомо  ще в квітні 2017 року.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновником ТОВ  «Ореста», яке і буде розширювати бутік-готель «Kavalier Boutique», є лондонська компанія «Трейдінг енд консалтинг лімітед» та Ореста Компанець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *