ОСТАННІ НОВИНИ

Органний зал Львова запрошує у квітні на 25 концертів. Програма

Соломія Григор'єва

|

Два оркестри, два хори, шість органістів, троє піаністів, троє скрипалів, а також віолончеліст із Британії та дириґент зі США – усі вони гратимуть на сцені Львівського органного залу в квітні. На цей місяць будинок органної та камерної музики запланував 25 концертів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Другий весняний місяць в Органному буде багатим на виступи запрошених музикантів. 14 квітня із Києва романтичну камерну програму привезе скрипалька Наталія Гордєєва. 21 квітня на сцені виступить віолончеліст із Великобританії Джейкоб Шоу разом із Ukrainian Festival Orchestra. 27 квітня швейцарский дует Innovation Duo гратиме витончений репертуар для двох скрипок. Також наприкінці місяця до Львова знову завітає головний гостьовий дириґент Органного залу Теодор Кухар (США). Під його керівництвом Ukrainian Festival Orchestra and Choir 26 квітня виконають твори американського композитора Річарда Моріарті та оркестрову сюїту №3 Петра Чайковського.

Ще один симфонічний концерт відбудеться 18 квітня. Львівський камерний оркестр “Академія” гратиме твори Баха, Брукнера і Пуленка в пам’ять про видатного органіста, піаніста та педагога Самуїла Дайча.

На початку квітня відбудуться великі концерти духовної музики: “Stabat Mater” Перґолезі у виконанні солістів Органного залу, “Реквієм” Моцарта в інтерпретації Хору Верьовки та органні концерти Олени Мацелюх і Надії Величко. Протягом місяця солістки Органного дивуватимуть слухачів цікавими програми: “Французькою музикою”, “Органом при свічках”, “Токатами і дзвонами” “Романтичною органною музикою”, “Бахом–Вівальді”. Свої сольні органні концерти зіграють Юлія Ландау з Києва та Петро Сухоцький з Луцька.

На традиційних ланч-концертах, які проходять кожної неділі о 14 годині, цього місяця гратимуть органістки з Ужгорода Ольга Чундак та Наталія Лендєл, хмельничанка Наталія Молдован та львів’янки Меланія Макаревич (фортепіано) й Олена Мацелюх (орган).

Органний зал також підготував безкоштовний концерт органної музики для людей із вадами зору, а також усіх охочих із особливими потребами, він відбудеться 17 квітня.

Поціновувачів гарного вокалу Органний зал запрошує на “Музику бароко” та “Вечір романсів” від баритона Владислава Тлуща.

Квитки можна придбати:
– у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00
– онлайн на Gastroli.ua – https://gastroli.ua/places/235
– у понад 20-ти касах Львова – https://gastroli.ua/network
//вікові обмеження: ~7+//

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *