ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільш популярною серед українців соцмережею є Facebook, – дослідження

Олена Карп'юк

|

35,5% українців користуються соцмережею Facebook. Про це пише Укрінформ, передає Львівський портал.

 

Згідно з результатами соціологічного дослідження «Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні», найбільш популярною соцмережею серед українців є Facebook, слідом за нею йде Вконтакте.

«За нашим дослідженням, 23,5% людей отримують інформацію із соцмереж. Найбільш популярним серед них є Facebook, яким користується 35,5% українців. Далі йдуть “ВКонтакте” (11,3%), Instagram (9,6%), “Одноклассники” (7,2%), Twitter (5,6%) і LinkedIn (0,5%). Більше половини населення (52,4%) говорять, що взагалі не користуються соціальними мережами”», – розповів заступник директора Київського міжнародного інститут соціології (КМІС) Антон Грушецький.

Разом із тим, 29% українців користуються лише західними соцмережами, передусім – Facebook, а 3% опитаних відвідують виключно російські.

Зазначимо, за результатами дослідження «Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні», 23,5% українців найчастіше отримують інформацію про стан справ в Україні та світі саме із соціальних мереж. При цьому 12,5% опитаних довіряють поширеній у соцмережах інформації про збройне протистояння на Донбасі.

Нагадаємо, в травні 2017 року в Україні заборонили доступ до низки російських сайтів та соцмереж. Серед них – “Вконтакте” та “Однокласники”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *